Wat kan ik als consument doen?

#kooplekkerlokaal

Hoe jij de ondernemers kunt helpen!

Steun onze Ommer ondernemers en #kooplekkerlokaal

Tegenwoordig kopen we ontzettend veel online en bezoeken we de ene webshop na de andere. Vanuit onze luie stoel wordt alles thuis bezorgd. Maar let op! Dat gaat ten koste van onze lokale Ommer ondernemers en winkeliers. Het zijn uiteindelijk de lokale bedrijven die ervoor zorgen dat Ommen zo levendig blijft. Die gezellige Bissinghavonden? Helpen zij organiseren. De Sinterklaas-intocht? Maken de ondernemers mogelijk!

Google dus eens niet meteen naar die bekende grote keten, maar bezoek een fysieke winkel of een restaurant bij jou om de hoek. Koop er je nieuwe koffiezetapparaat, kleding, stukje vlees of compleet verzorgde maaltijd en steun onze plaatselijke winkeliers, dienstverleners en ondernemers. Deel jouw lokale aankoop via de hashtag:

#kooplekkerlokaal

“ZONDER ONDERNEMERS GEEN LOKALE EVENEMENTEN”

Als consument ben je de belangrijkste pion in Ommen doe(t) wat terug, het draait immers om jou! Zorg dat jij je aankoop doet bij een Ommer winkelier, laat je klus doen door een Ommer ondernemer, ga eens extra uit eten in onze gemeente. Doe wat terug en #kooplekkerlokaal

STAP 1

Surf in je browser naar Google en type het product of de dienst in waar jij naar op zoek bent. Combineer dat met de zoekterm ”Ommen”.

STAP 2

Skip de advertenties die bovenaan staan, scroll verder naar beneden en check de zoekresultaten. Je komt al snel bij een lokale winkel terecht die het product of de dienst heeft waar jij naar op zoek bent!

STAP 3

Neem contact op met de ondernemer of winkelier in Ommen of stap op je fiets en ga erheen! Gefeliciteerd, jij hebt zojuist bijgedragen aan #kooplekkerlokaal !

Waarom zou ik lokaal kopen?

Lokaal kopen is niet alleen goed voor onze Ommer ondernemers.
Het brengt ook voor jou een aantal fijne voordelen met zich mee. 

Niet te wachten op dat bezorgbusje, maar het product direct in huis!

Je koopt niet alleen een product. Je krijgt er een verhaal bij!  

Die levendige en gezellige binnenstad van Ommen blijft behouden!

Je betaalt geen verzendkosten!


Ik vind het belangrijk om de Ommer ondernemers te steunen, zeker in deze tijd. Daarom koop ik lokaal. Je kunt hier in Ommen dezelfde producten krijgen als bij de grote shops op internet. Dan koop ik het liever hier. 


Tanja Hamhuis

Inwoner Gemeente Ommen

Het doet mij goed om te zien dat er initiatieven als Ommen doe(t) wat terug! zijn. Zo zorgen we er met zijn allen voor dat onze ondernemers kunnen blijven ondernemen en onze verenigingen kunnen blijven sponsoren!


Marloes Renting
Inwoner Gemeente Ommen