Wat kan ik als ondernemer doen?

#kooplekkerlokaal

Wat kan ik als ondernemer doen?

Steun het initiatief ‘Ommen doe(t) wat terug!’

De huidige crisis heeft een grote invloed op ons allemaal. Veel ondernemers en winkeliers, ook in Ommen, worden hard geraakt. Daarom is er nu het initiatief ‘Ommen doe(t) wat terug!’. Met dit initiatief roepen wij Ommenaren en alle leden van de aangesloten verenigingen op om jullie product of dienst lekker lokaal te kopen.

“LOKAAL KOPEN BETEKENT DAT OMMER ONDERNEMERS KUNNEN BLIJVEN ONDERNEMEN”

Wat wij al gedaan hebben?

Door heel Ommen en de omliggende buurtschappen zijn er met ondersteuning van de verenigingen en stichtingen diverse spandoeken opgehangen.

Er is een uitgebreid (social) media-offensief opgezet met de hashtag #kooplekkerlokaal 

Deze website is gelanceerd waarmee we iedereen op de hoogte houden van de verschillende initiatieven. Bijvoorbeeld door sportverenigingen die hun sponsoren een steun in de rug willen geven.

LOKAAL SAMENWERKEN

Om de Ommer consument lekker lokaal te laten kopen is dit een prachtige tijd voor ondernemers om de handen ineen te slaan. Bijvoorbeeld door leuke acties te verzinnen! Wij hebben vanuit de ondernemers in Ommen al een paar mooie ideeën ontvangen. Enkele voorbeelden?

1

DIGITALE CATWALK

kleding- en schoenenwinkels laten  hun prachtige spullen tijdens een online modeshow aan het grote publiek laten zien.

2

BURGER VAN OMMEN

Een heerlijk recept met een broodje van de bakker, sla en tomaat van de groenteboer, vlees van de slager en de sauzen van de streekwinkel.

3

EEN WINKELBINGO

Koop een spijkerbroek bij winkel 1 en je krijgt korting op een shirt bij winkel 2. Koop het shirt bij winkel 2 en je krijgt korting op schoenen bij winkel 3.

4

LOCAL DINNER

een diner waarbij je het voorgerecht bij restaurant 1 neemt, het hoofdgerecht bij restaurant 2 en het nagerecht bij restaurant 3.

Wij helpen jullie graag!

Heb je hulp nodig bij het opzetten van acties of denk je een gave samenwerking met andere ondernemers aan te kunnen gaan? Laat het ons weten! Zullen we samen wat leuks bedenken?

Kom in contact!