Wat kan ik als vereniging doen?

#kooplekkerlokaal

Wat kan ik als vereniging doen?

Steun onze Ommer ondernemers en #kooplekkerlokaal
De meeste verenigingen in Ommen zijn sterk afhankelijk van sponsoren. Het wegvallen van de financiële ondersteuning van deze bedrijven kan voor verenigingen grote gevolgen hebben. Laten we daarom met zijn allen uitstralen dat we aan onze ondernemers en sponsoren denken. Help mee en kom in actie!

“ZONDER SPONSOREN GEEN VERENIGINGSLEVEN”

Elke vereniging of stichting is afhankelijk van zijn sponsoren. Sluit met jouw vereniging of stichting daarom aan bij het initiatief
Ommen doe(t) wat terug!’. Op die manier stralen we uit dat we er met zijn allen zijn voor onze sponsoren. 

Wat jij kunt doen om je sponsoren te helpen?

Lokaal kopen is niet alleen goed voor onze Ommer ondernemers. Het brengt ook voor jou een aantal fijne voordelen met zich mee. 

Roep je leden en achterban op om lokaal (bij sponsoren) in te kopen

Bedenk ludieke acties om je sponsoren te ondersteunen

Deel acties op je website en via social media, met de tag #kooplekkerlokaal.


In de schijnwerpers

Zet een sponsor in de schijnwerpers. Ga op bezoek bij een sponsor, maak er een leuke video van en deel dit via de website of online nieuwsbrief. Kijk maar eens naar dit toffe voorbeeld van de supportersvereniging van v.v. O.Z.C.

Bekijk de actie

Maak geluid

Roep via de website, nieuwsbrief of bijvoorbeeld een ledenkrant je achterban op om lokaal in te kopen. Maak duidelijk dat er zonder sponsoren geen verenigingen bestaan!

Koop met impact

Zorg er ook als club, vereniging of stichting voor dat je je diensten en producten lekker lokaal inkoopt. #kooplekkerlokaal

Creëer awareness!

Deel je acties en onze uitingen op je social media-kanalen, met de hashtag #kooplekkerlokaal

Doe mee aan de Challenge! 

De ‘Ommen doe(t) wat terug Challenge’ is voor verenigingen hét uitgelezen moment om sponsoren in het zonnetje te zetten. Doen jullie ook mee?

Stap 1 
Maak een video waarin jullie vertellen dat jullie de Ommen doe(t) wat terug Challenge accepteren. Nomineer daarna ook een meteen nieuwe vereniging voor de Challenge.

Stap 2 Neem contact op met één of meerdere sponsoren die je wilt uitlichten in het filmpje. Nodig deze ondernemer uit op locatie, of ga erheen! Stap 3 Maak een toffe video waarin jullie de sponsor uitlichten en vertel waarom deze sponsoren zo belangrijk zijn voor jullie vereniging. Hebben jullie een hulp nodig bij het schieten of bewerken van de video? Geen probleem, wij denken graag mee!
Stap 4 Deel je video op de Instagram en Facebook, tag @ommendoetwatterug en gebruik de hashtag #kooplekkerlokaal.

Kom in contact!